Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA GYSEV vezérlőkocsikat vásárolt

Kapcsolódó oldal:  A GYSEV vezérlőkocsikat vásárolt

Bővítik a GYSEV járműparkját: a vasúttársaság három használt vezérlőkocsit vásárolt az Osztrák Szövetségi Vasutaktól.

Az osztrák gyártmányú Schlieren típusú vezérlőkocsik a vonatok fordulóinál jelentenek könnyebbséget: a szerelvény mindössze néhány perc várakozás után visszaindulhat, mivel a mozdonyt a vezérlőkocsiról is lehet irányítani - mondta Rázó László, a GYSEV szóvivője.

A vezérlőkocsik elsősorban az osztrák vasút által is használt mozdonyok, így például a Taurusok irányítására alkalmasak. Normál kocsiként óránként 160, vezérlő üzemmódban 140 kilométeres sebességre vannak hitelesítve. A kocsik léghűtéses rendszerűek, berendezésüket, belső terüket még Ausztriában felújították.

Már mindhárom vezérlőkocsi a GYSEV-nél van, szeptemberben a cég szakemberei felkészítik azokat a szükséges hatósági vizsgákra, közben zöld-sárga színt kapnak, majd várhatóan október elejétől állnak forgalomba.

A fejlesztésnek köszönhetően rövidülhet a menetidő, a felszabaduló kocsikat a GYSEV a regionális közlekedésben használja, emellett lehetőség lesz a Schlieren-kocsik felújítási programjának felgyorsítására is - közölték (logsped)

2012.09.04.