Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

>


GYSEV fejlesztések

GYSEV fejlesztések

A Győr-Sopron Ebenfurti Vasút (GYSEV) fejlesztési tevékenységének középpontjában 2009-2011-ben a pályavasút infrastruktúrájának javítása, a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasút-felújítási nagyprojekt megvalósítása áll.

Győr-Sopron Ebenfurti Vasút




A mintegy 50 milliárd forint összköltségű nagyberuházást a magyar kormány már tavaly decemberben jóváhagyta, jelenleg az Európai Bizottság támogatói döntésére várnak. Székely Csaba, a GYSEV vezérigazgatója reményei szerint Brüsszel hamarosan dönt a támogatás jóváhagyásáról, hiszen jól előkészített beruházásról van szó, és kedvező volt a fogadtatása az európai uniós bemutatáskor.

Győr-Sopron Ebenfurti Vasút


A 2011 végéig befejeződő nagyberuházás részeként felújítják az 54 kilométer hosszú vasúti pályaszakaszt, és ennek révén az eddigi óránkénti 80 kilométeres sebességet 120 kilométerre növelik. Villamosítják és korszerű biztonsági berendezéssel szerelik fel a Szombathely-Szentgotthárd szakaszt.

A program része 4 darab, kétáramnemű villamos motorvonat beszerzése, amelyre a közbeszerzést várhatóan még az idén kiírják. Sopronban és Szombathelyen pedig vasúti aluljárót, illetve felüljárót alakítanak ki. A vezérigazgató úgy vélekedett, hogy a beruházás jelentősen javítja majd az utaskiszolgálást, egyebek közt a felújított szakaszon majd fél órával csökken a menetidő. (FN)(logsped)

További információk:



2009.02.09.