Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébGyőr-Gönyű Kikötő

Szakmai Konferencia, a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötőről

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő Intermodális Központ Közlekedési Kapcsolatainak Fejlesztése c. projektről- helyszíni bemutatóval egybekötött - szakmai konferenciát szervez Győrben, 2008. június 4-én.A Konferenciára az érdeklődő szakemberek, befektetők és a szállítás-logisztika szakterületek képviselőit várják.

A Nemzeti Fejlesztési Terv részeként a Környezetvédelem és Infrastruktúra Operatív Program (KIOP) pályázatán 2005. évben az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság támogatást nyert, a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő Intermodális Központ Közlekedési Kapcsolatainak Fejlesztésére. A bruttó 8,033 milliárd forint összegű támogatás hazai központi költségvetési előirányzatból (25%) és az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (75%) kerül finanszírozásra.

A sikeres projekt lehetőségeként - a régió legjelentősebb beruházásaként - a közeljövőben befejeződik a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő fejlesztésének I. üteme. A szállítás és közlekedés szempontjából a Győr-Gönyű Kikötő és a csatlakozó közút-vasút jelentősége túlmutat a szűkebb földrajzi körzeten, jelentősen kihat a régió gazdasági, társadalmi folyamataira, fejlődésére is. A kikötőhöz kapcsolódóan, a projekt keretében 25 hektáros ipari terület teljes körű infrastrukturális fejlesztése is megtörténik.

A beruházás tapasztalatairól, a befektetési lehetőségekről, további jövőbeni fejlesztésekről a konferencia délelőtti előadásaiból tájékozódhatnak az érdeklődők, majd a konferencia délutáni részében a szervezők díjmentes különjáratos autóbuszt biztosítanak a kikötő megtekintésére, a helyszínen történő további szakmai konzultációra.

Az előadók az eddigi tapasztalatok összegzésen túl, foglalkoznak a Győr-Gönyű kikötő fejlesztésének II. ütemével, valamint a logisztikai parkba történő betelepülési lehetőségekkel is.

A jelentkezéseket 2008. május 23-ig a kikoto@mediusnet.hu e-mail címre, vagy a 96/316-669-es faxszámra várja a MEDIUS Iroda, a konferencia szervezője.

A határidőre jelentkezők számára a konferencián való részvétel - az étkezés kivitelével - díjmentes.

A jelentkezőknek részletes programot és tájékoztatót küldeneka részvételi feltételekről. (logsped)

További információk:

Győr-Gönyű Kikötő  


2008.05 19.