Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Győr-Gönyű kikötő közlekedési kapcsolatainak fejlesztése

Kapcsolódó oldal:  Befejeződött a Győr-Gönyű közlekedési kapcsolatainak fejlesztése

Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő közlekedési kapcsolatainak fejlesztése befejeződöt.a beruházás egyik fontos elemét, a felüljárót már használják az autósok, a teljes projekt hivatalos átadására szeptember 11-én kerül sor - közölte Janák Emil, az állami tulajdonú létesítmény-kezelő Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője elmondta: a 8,2 milliárd forintos beruházás költségeinek 75 százalékát a Környezetvédelmi és Infrastruktúra Operatív program (KIOP) biztosítja, a fennmaradó 25 százalékot a magyar állam te-szi hozzá.

A beruházás eredményeként megvalósul a vízi, a közúti és a vasúti közlekedés kapcsolatrendszere. A fejlesztés megteremti a kikötő vasúti és közúti kapcsolatát az országos hálózathoz, és egyben a pán-európai közlekedési folyosóhoz.

A fejlesztés keretében több mint 12 kilométer vasúti összeköttetés lé-tesült a kikötő és a Budapest-Bécs közötti vasúti fővonal között, új iparvágányokat fektettek le a kikötő területén. A vasút és az 1-es számú főút kereszteződésében közúti felüljárót, s hozzá fel- és lehajtót építettek. A felüljárót már üzembe helyezték.

A kikötő területének egy részén teljes infrastruktúrát alakítottak ki, amely magában foglalja a közműveket, a parkolót, az úthálózatot. A munkákát a Colas Dunántúl Zrt., valamint a Colas Eger Zrt. alkotta Colas 2007 konzorcium végezte. (MC)
(logsped)

További információk:

Győr-Gönyű Kikötő  


2008.09 04.