Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A GEFCO új, frankfurti logisztikai központával erősíti tengerentúli hálózatát

Dennis Bosman legutóbbi makettjei között szerepel egy 212 centiméter hosszú, 1:13 méretarányú Scania R 500 mélyágyas nehézgép-szállító jármű félpótkocsival, amely nagyjából 15.000 - 20.000 Lego-kockáb

Ez a tevékenység részét képezi a GEFCO által kínált, személyre szabott multimodális szállítási megoldásoknak, amelyek figyelembe veszik az ipari ügyfelek gyártási korlátait, és elősegítik kereskedelmi tevékenységüket a stratégiai fejlesztési zónákban.

A GEFCO lépést tart az iparági folyamatok globalizációjával

Az új légiszállítási központnak a Frankfurti Nemzetközi Repülőtér biztosít hátteret. Mivel a légikikötő már hosszú évek óta Európa egyik legjelentősebb teherforgalmi repülőtereként működik, így a GEFCO csoport ügyfelei számára értékes légi útvonalak és szolgáltatások válnak hozzáférhetővé. A repülőtér jelentős mennyiségű, légi úton szállított rakomány kezelését és fogadását látja el, mielőtt azok folytatnák útjukat végső célállomásukra, főként Németországba és Kelet-Európába, de a világ más részeire is. A frankfurti csomópont kiváló légiforgalmi, vasúti és közúti csatlakozási lehetőségeket kínál, emellett központi elhelyezkedése és modern infrastruktúrája is komoly lehetőségeket rejt magában.Az ellátási lánc optimalizált kezelése

A párizsi, sanghaji és hongkongi központokhoz hasonlóan az új csomópont is igyekszik megfelelni az iparág legfontosabb kihívásainak (rugalmas megoldások, a költségek optimalizálása a teljes ellátási láncon belül, a szállítási idő lerövidítése, valamint az összetett globális folyamatok kezelése).

A frankfurti légiszállítási központ révén a GEFCO versenyképes és megbízható szolgáltatásokat tud nyújtani nemzetközi - főként a Független Államok Közösségében tevékenykedő - ügyfelei részére, hiszen az import- és az exportcélú légi teherszállítás lebonyolítása egyazon helyen történik.

Integrált szolgáltatások

Frankfurti központjában a GEFCO hozzáadott értéket képviselő szolgáltatásokat is biztosít ügyfelei részére, így például elvégzi a vámügyintézést, valamint olyan megoldásokat kínál, amelyek tökéletesen illeszkednek a különböző iparágak (autóipar, gyártóipar, egészségügy és napi fogyasztási cikkek ágazata) képviselőinek igényeihez.

A Csoport túlméretes (vagyis nehéz és terjedelmes) rakományok szállítására is kedvező megoldásokat kínál.

"Jelentős nemzetközi logisztikai szereplőként a legintelligensebb logisztikai megoldásokat kínáljuk ügyfeleink nemzetközi fejlődéséhez - mondja Marc Motschmann, a GEFCO csoport légi teherszállítási üzletágának vezetője. - A frankfurti repülőtéren kialakított platformunk tökéletesen támogatja közép- és kelet-európai növekedési stratégiánkat: a modern infrastruktúra lehetővé teszi a gyorsabb átadási folyamatot, a rövid átfutási időt és a teljes körű szolgáltatásokat."

Gyorsan növekvő tengerentúli szállítás a legfejlettebb technológiai háttérrel

80 központból és raktárbázisból álló hálózatával a GEFCO minden kontinensen jelen van, átfogó légi és tengeri háztól-házig teherszállítási megoldásokat kínál, így garantálja ügyfeleinek a stratégiailag fontos, fejlődő övezetekben való jelenlétet. A GEFCO csoport egységes IT kezelőfelület használ több száz, napi szinten kiszolgált rendeltetési hely kezelésére, valós idejű követhetőséget biztosítva az ügyfelek és a műveleteket támogató képviseletek számára.

A GEFCO beruházásainak egyharmadát információs rendszerekbe fekteti, annak érdekében, hogy ügyfelei működésére vonatkozóan minden információt megadhasson: nyomon követhetőséget, kézbesítési státuszt, kártérítést stb.
(logsped)

2014.10.28.