Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébForgalomba állt az első Skoda villamos Miskolcon

Kapcsolódó oldal:  Forgalomba állt az első Skoda villamos Miskolcon

20-án délután óta menetrend szerint közlekedik Miskolcon a Ganz-Skoda Közlekedési Zrt. gyártotta első szerelvény, amelyet a későbbiekben még harminc követ. (MTI)

A városban zömmel uniós forrásból, mintegy 40 milliárd forintból fejlesztik a villamosközlekedést, a 31 új jármű értéke ebből megközelíti a 19 milliárd forintot.

A Miskolc városi villamosvasút fejlesztése című, uniós támogatással megvalósuló, Zöld nyílra keresztelt nagyprojekt jogi, gazdasági és műszaki előkészítése már 2006-ban megkezdődött, a teljes program befejezése 2015 nyarára várható, a tervek szerint ekkorra áll a megújult és meghosszabbított pályára az utolsónak érkező villamos.A teljes egészében alacsony padlós, klímás, számítógép-vezérelt Skoda 26THU3 villamosokat a csehországi Plzenben gyártják, az első kettő az elmúlt év második felében érkezett Miskolcra. A jármű érkezését követően szinte azonnal megkezdte tesztköreit, 11 ezer kilométert tett meg, a számtalan előírt és tesztjellegű vizsgálatot pedig maradéktalanul teljesítette. (logsped)

2014.01.20.