Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Folytatódhat a hosszú CAF villamosok próbafutása

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) a mai naptól (2015. november 27-étől) engedélyezi a hosszú CAF villamosok próbafutásának folytatását Budapesten. (BKK)

Erre azért kerülhet sor, hogy a hatóság a november 9-ei, CAF és Tatra villamos balesete miatt elrendelt vizsgálatot lefolytatta, és annak eredményeként megszüntette a tartampróba és típusvizsgálat hosszú CAF-okra vonatkozó felfüggesztését. Emlékezetes: a rövid CAF villamosok már november 20-a óta ismét közlekedhetnek a fővárosban. A BKK a mai nap korábban közölte, hogy a hosszú CAF villamosok tesztjei az NKH döntése után folytatódhatnak, most az erről szóló határozat született meg.

A BKK hangsúlyozza, hogy a CAF villamosok forgalomba állításánál a legfontosabb szempont az, hogy a villamosok biztonságosan és üzemszerűen működjenek. A BKK mindent megtesz annak érdekében, hogy a CAF villamosok forgalomba állását a támogatási szerződésben foglaltaknak megfelelően határidőre megvalósítsa.

Ebbe beletartozik az is, hogy a jármű a szükséges hatósági engedélyekkel rendelkezzen, vagyis biztonságosan és üzemszerűen működjön. Ezen a területen - akárcsak az elmúlt időszakban - a jövőben is a BKK az utasok és a közlekedés biztonsága érdekében kellő körültekintéssel jár el.
(logsped)

2015.11.27.