Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

FLIRT vonatokoz alumínium kocsitestek hegesztése

Kapcsolódó oldal:  Állami támogatással valósulhat meg a Stadler szolnoki flirt beruházása

Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, Dunai Zoltán, a Stadler Trains Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Michael Moser, a Stadler Szolnok Kft. ügyvezető igazgatója aláírta a Stadler Rail Group szolnoki beruházását elősegítő támogatási szerződést.Az eseményre 2008. szeptember 26-án, sajtótájékoztató keretében került sor a szolnoki Városházán. A Stadler üzemében a FLIRT vonatok gyártásához használt alumínium kocsitestek hegesztését végzik, a tervek szerint már 2008 végétől. A teljes kapacitással működő gyárban évi 200 alumínium kocsitest készül majd el részben az állami hozzájárulásnak köszönhetően. A cég 200 fő foglalkoztatására vállalt kötelezettséget.

A Stadler Rail Group tevékenységének fókuszában a regionális, az elővárosi és a helyiérdekű vasúti szektor, továbbá a villamos- és fogaskerekű járművek, illetve dízel-elektromos mozdonyok gyártása áll. A Csoport járműcsaládjának legismertebb tagjai a Budapest környéki elővárosi közlekedésben használt FLIRT (Fast Light Innovative Regional Turbo-train), az alacsonypadlós csuklós GTW és az RSI Regio-Shuttle vonatok.

A cég többek között a termékei iránt világszerte növekvő kereslet miatt döntött gyártókapacitásának növelése mellett. A beruházás után Szolnokon gyártandó kocsitesteket a belföldi értékesítés mellett jelentős arányban exportálja majd a Stadler. Az üzemben alkalmazottak létszáma a Magyarországról és a régióból érkező további megrendelések függvényében a gyártókapacitással arányosan növekedhet. A beruházás nemcsak új munkahelyeket teremt, hanem az egész közép-kelet-európai régióban egyedülálló technológiát és szaktudást is hoz Magyarországra.

A beruházás megvalósításában a Stadler a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatására is számíthat a Munkaerőpiaci Alapból nyújtott munkahelyteremtő és képzési támogatás formájában, mivel a fejlesztés egy magas munkanélküliséggel küzdő régióban valósul meg. Az erre vonatkozó támogatási szerződés megkötésének előkészítése folyamatban van. (logsped/nfgm)

További információk:

Stadler Szolnok Vasúti Járműgyártó Kft. üzem
Tel.:06 56 888 5000

2008.09 29.