Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Finn őrhajó Scania motorral

Kapcsolódó oldal:  Finn őrhajó Scania motorral

A finn parti őrség 20 darab Scania motorra adott le rendelést új őrhajói számára, mintegy folytatva ezzel a 2008-ban kezdődött együttműködést.

A Scania 20 darab motorra szóló megrendelést kapott a finn parti őrségtől annak új őrhajói számára. A tíz hajó mindegyike Watercat 1300 Patrol típusú és két darab 12 literes, 700 lóerős motor hajtja őket.

Ez a rendelés a 2008-ban kezdődött együttműködés folytatása. Jelenleg a finn parti őrség 14 hajójában dolgozik Scania motor.

"Az újabb megrendelés bizonyítékul szolgál arra, hogy motorjaink még a szélsőségesen nehéz tengeri környezetben is megfelelően nagy teljesítménnyel és megbízhatósággal dolgoznak." - mondta Mikael Lindner, a Scania Tengeri Motorok üzletágának igazgatója.

A hajók maximális sebessége a két 12 literes motornak és a vízsugár hajtóműnek köszönhetően meghaladja a 40 csomót. Ez a koncepció ideális megoldás a parti őrség, határőrség, tengeri mentőhajók és egyéb, hasonló feladatokat ellátó hajók számára - tette hozzá Mikael Lindner.

Finn őrhajó Scania motorral


A motorok leszállítását a finn Marine Alutech Oy AB nevű hajóépítő céghez április folyamán megkezdték. Az ügylet a Scania finn forgalmazójával, az Oy Scan-Auto AB-vel együttműködésben valósult meg. (logsped)

2011.05.11.