Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA Ferdinand Gross Hungary Logisztikai Központot épített a tatabányai ipari parkban

Kapcsolódó oldal:  A Ferdinand Gross Hungary Logisztikai Központot épített a tatabányai ipari parkban

A csavarok és kötőelemek, szerelési aprócikkek nagykereskedelmével foglalkozó Ferdinand Gross Hungary Kft. felavatta logisztikai bázisát a Tatabányai Ipari Parkban (MTI)

Szilágyvári Péter ügyvezető igazgató elmondta, a 710 millió forintos beruházással létrehozott raktárrendszer a német anyavállalat első külföldi, saját tulajdonú telephelye.

A beruházás során egy 20 ezer négyzetméteres telken 2600 négyzetméteres épületet emeltek, melyből a raktár 2090 négyzetméteres. Mind az épület, mind az ingatlan mérete lehetővé teszi, hogy a vállalat növekvő igények esetén többszörösére bővítse kapacitását.

Az új telephelyen a szélesebb körű és korszerűbb kiszolgálás mellett egy kelet-közép-európai logisztikai központot is létrehoztak, innen bonyolítják le a romániai leányvállalat, illetve a környező országok piacainak ellátását. A társaság 7000-féle alkatrészt tart raktáron, 500 küldeményt indít útnak naponta.

A Ferdinand Gross Hungary Kft. 20 főt foglalkoztat, a 2014-re tervezett árbevétel eléri a 1,4 milliárd forintot. A társaság fejlődésére jellemző, hogy az árbevétel az alapítás évében meghaladta a 100 millió forintot, ezért a vállalatot beválasztották a "Legdinamikusabban startoló magyar cégek" társaságába.

A központi székhely Leinfelden-Echterdingenben található, és leányvállalat, illetve kirendeltség működik Drezdában, Magyarországon, Lengyelországban, Csehországban, Romániában. A külföldi leányvállalatok közül a legnagyobb forgalmat a tatabányai logisztikai bázis bonyolítja le.

Az anyavállalat Németország legrégebben működő csavarkereskedője, 150 éve családi tulajdonban van. (logsped)

További információk:2014.04.13.