Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébFelújították a szilvásváradi kisvasútat

Kapcsolódó oldal:  Felújították a szilvásváradi kisvasútat

Az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) keretében biztosított több mint 430 millió forintos támogatással, összesen 513 millió forintból újult meg az Egererdő Zrt. szilvásváradi erdei vasútja. (MTI)

A program keretében egyebek mellett felújították és akadálymentesítették az indítóállomást, korszerűsítették a végállomást, környezetkímélő dízel-elektromos hibriddé alakították az egyik mozdonyt, két vasúti szerelvényt nosztalgia-kocsikká alakítottak, felújították az erdei úthálózatot is.

Halász Zsolt, az Egererdőben tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatói titkárságának vezetője elmondta: a kormány szándékai szerint az erdészeti társaságok nem pénzügyi eredmény termelésére valók, a feladatuk, hogy az ott keletkezett eredményt visszaforgassák a mostanihoz hasonló fejlesztésekbe. A fejlesztések eredményét pedig használni kell, ezért indították el a Magyar Turizmus Zrt.-vel közösen a Kisvasútra fel! programot.

Szabó Róbert, a Heves megyei közgyűlés elnökének szavai szerint a megye idegenforgalmának egyik szimbóluma Szilvásvárad és a Szalajka-völgy, ezért is fontos fejleszteni ezt a területet.

Jung László, a mintegy 72 ezer hektáron gazdálkodó Egererdő vezérigazgatójának közlése szerint mintegy 2,1 milliárd forintot fog közjóléti beruházásokra fordítani a társaság 2014 derekáig. Emlékeztetett: az erdő működtetése hármas célt szolgál: gazdasági, természetvédelmi és közjóléti célokat, ezért is fontosak az ilyen típusú beruházások. (logsped)

2013.09.01.