Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Felújítják a Szeged-Szabadka vasútvonalat

A Szeged-Szabadka vasútvonal felújításáról szerveztek konferenciát kedden Szegeden; a tanácskozás másfél éves erőfeszítés lezárása volt: a projektet európai uniós pénzekből valósítják meg. (DM)

A programban együttműködik a DKMT Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégiós Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Közhasznú Kft., a vajdasági kormány és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) - mondta el a keddi sajtótájékoztatón Pásztor István, a VMSZ elnöke.

A Szeged-Szabadka vasútvonal fejlesztése a Szeged-Röszke-Horgos-Szabadka-Csikéria-Bácsalmás-Baja vasútivonal-projekt részeként valósul meg. Jelenleg a tervezés, engedélyeztetés zajlik, 2015 végén elkezdődhet a kivitelezés. A teljes projekt összköltsége mintegy 300 millió euró, azaz körülbelül 91,5 milliárd forint. A felújítás után akár 31 perc alatt is el lehet majd jutni Szegedről Szabadkára.- Ez a fejlesztés nemcsak felgyorsítja majd a vasúti közlekedést, hanem az emberek és áruk mozgásának megkönnyítésével új vérkeringést ad majd az érintett térségeknek. Felújítjuk a vasúti pályákat, a ágyazatot, a síneket, előbb-utóbb talán villamosítani is tudjuk majd ezt a vonalat, felújítjuk még a őrházakat, állomásokat is. Fontos hatása lehet még, hogy az elnéptelenedő falvak ismét életre kelhetnek - tette hozzá Pásztor István.
(logsped)

2014.11.26.