Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Fejleszti a jegyértékesítési rendszerét a MÁV

Új, az eddiginél rugalmasabb jegyértékesítési rendszert vezet be a MÁV, amivel a legmodernebb fizetési módok is használhatók lesznek. (Kossuth Rádió)

A kísérleti szakasz után nyárig akár be is indulhat a program.

Az új és rugalmas jegyértékesítési rendszernek köszönhetően gyorsabbá és hatékonyabbá válik a jegyértékesítés. A pénztáraknál egyszerűbb lesz a számlakiadás, a vonaton pedig a jegyvizsgáló a jelenleginél jóval könnyebben tudja majd ellenőrizni a megváltott jegyeket. A vasúton lehetőség lesz a bankkártyás fizetésre is - mondta Lőcsei Virág, a MÁV szóvivője a Kossuth rádió Napközben című műsorában.A teljes eszközpark megújítása az év első felében történhet meg. Jelenleg is zajlik a tesztidőszak a Déli pályaudvar és Pusztaszabolcs közötti vonalon. December 13-a óta a jegyvizsgálók már az új fedélzeti eszközöket használják a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon is. Ezek alkalmasak az osztrák vasúttársaságnál megvásárolt, otthon nyomtatható jegyek leolvasására is - fejtette ki.

A szóvivő szerint egyre több fiatal és középkorú él az internetes vásárlás lehetőségével és használja a jegykiadó automatákat. Utóbbiaknál is történt fejlesztés, 110 modern, érintőképernyős gépet telepítettek az állomásokra, amelyek a jegyvásárláson túl alkalmasak útvonaltervezésre is. Az egyik funkciónak köszönhetően az együttutazók egyszerre vehetik meg a jegyüket, tévedési lehetőség nélkül, hiszen a pótjegyek is automatikusan a kosárba kerülnek - magyarázta.

Lőcsei Virág a műsorban tisztázta: a vonatokon van lehetőség jegyvásárlásra, viszont akkor pótdíjat kell fizetni. Ha olyan helyen szállt fel az utas, ahol nem volt pénztár, vagy az automata nem működött, akkor pótdíjfizetés nélkül veheti meg a tikettet. Ha olyan technikai hiba lép fel, amely nem az utas hibája, akkor a MÁV elfogadja a jegyeket később is.
(logsped)

2016.02.27.