Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Fejlesztés a Jászfényszaru Ipari Parkban

Az ipari park eddigi legnagyobb, mintegy nettó 1 milliárd 130 millió forintos projektje keretében egy infrastruktúrával teljes körűen ellátott ipari terület jött létre 12,34 hektáron. (MTI)

A beruházáshoz 448 millió forint európai uniós támogatást nyertek, a költségek fennmaradó részét a város tulajdonában levő Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. biztosítja - mondta Jászfényszaru polgármestere a beruházás ünnepélyes átadásán csütörtökön. Győriné Czeglédi Márta (Független) hangsúlyozta: a beruházás célja új munkahelyek létrehozása további lehetséges betelepülők megnyerésével, kedvező működési feltételek biztosítása kis helyigényű vállalkozások részére, valamint az ipari parkban elérhető szolgáltatások további bővítése. A jászfényszarui ipari parkban most mintegy 2500 munkavállaló dolgozik - tette hozzá.

Pócs János országgyűlési képviselő (Fidesz) úgy fogalmazott, ha Jászfényszaru fejlődik, a Jászság és az ország is előrébb lép. Hozzátette: a feljődéshez a pézen túl a jászsági vállalkozók szemléletére is szükség van, akik a gazdasági válságban is fejlesztettek.

Versegi László, a Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. ügyvezetője közölte: a 2013. július 1-jén induló projekt keretében egy teljes körű infrastruktúrával ellátott, 8 telket magába foglaló ipari terület jött létre nettó 230 millió forintból, megépült továbbá egy 1634 négyzetméter hasznos alapterületű vállalkozói ház nettó 500 millió forintból és egy 500 négyzetméter alapterületű multifunkciós csarnok nettó 130 millió forintból.

Az épület tervezésénél alapvető szempont volt a megújuló energiaforrások felhasználása, az áramellátást részben egy 50 kilowattos napelemes villamosenergia-termelő rendszer biztosítja, az épület fűtését, hűtését és a használati meleg vizet pedig levegő-levegő hőszivattyú. A világítás és a vízhasználat esetén is energiatakarékos megoldásokat építettek be.
(logsped)

További információk:2015.05.11.