Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal   Vállalatirányítás  ->>>

Jaksity György lett "Az év üzletembere" 2007-ben

Magyarországon immár ötödik alkalommal, ünnepélyes gálaesten adták át az Ernst & Young "Entrepreneur Of The Year" ("Az év üzletembere") üzleti díjakat. A Független Bíráló Bizottság döntése értelmében 2007-ben"Az év üzletembere" Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. ügyvezető igazgatója,
- a "Jövő ígérete" Tibor Dávid, a Masterplast Group Zrt. vezérigazgatója,
- a "Merész újító" Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezetője, míg
- a "Példakép" Magyar József, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója lett.Az Ernst & Young "Entrepreneur Of The Year" ("Az év üzletembere") pályázóinak és győzteseinek Havas István, az Ernst & Young magyarországi vezérigazgatója gratulált először: "Minden országnak szüksége van olyan példaképekre, akikre őszintén felnézhet. A ma esti gála díjazottjai saját üzleti életútjukkal bizonyítják, hogy a kiváló egyéni teljesítmény mellett akkor lehet sikeres egy üzletember, ha a klasszikus vállalkozói értékek - a kitartás, a szakmai elhivatottság, az újító és merész elképzelések bátor képviselete - irányítják lépéseit. Példájuk minden magyar cégvezető számára követendő."

A díjat - melynek fővédnöke Czakó Borbála, a Magyar Köztársaság londoni nagykövete, az Ernst & Young korábbi vezérigazgatója - Jaksity György előtt eddig Bojár Gábor (2006), Demján Sándor (2005), Dr. Kürti Sándor (2004) és Dr. Csányi Sándor (2003) vehette át.

Az Ernst & Young nemzetközileg is rendkívül magasan jegyzett, védjegyoltalommal ellátott üzleti elismerésének hazai díjazottjait a Független Bíráló Bizottság választotta ki, nemzetközileg felállított kritériumrendszer alapján. A döntésben a díjazott által vezetett társaság eredményei mellett a klasszikus vállalkozói értékek képviselete, vagyis a stratégiai szemlélet, a személyes integritás, a kockázatvállalási hajlandóság, a nemzetközi hatás, valamint az innovációhoz való hozzáállás is fontos szerepet játszott. "A Bizottság által kiválasztott díjazottak közös vonása, hogy olyan iparágakban vezették sikerre cégüket, melyekben százból egy vállalat képes kiemelkedő eredményeket elérni. Sikerük csattanós bizonyítéka annak, mennyire sokat számítanak az emberi és vezetői kvalitások egy-egy társaság életében. A döntéssel tehát a példaértékű személyes teljesítményt díjaztuk" - mondta el Bojár Gábor, a Graphisoft SE Európa Zrt. vezetője, az idei Független Bíráló Bizottság elnöke.

A kiemelkedő presztízsű "Az év üzletembere" fődíjat idén, Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. ügyvezető igazgatója vehette át. A Jaksity által vezetett vállalat a nemzetközi óriásbefektetők egyre erősebb jelenléte ellenére is évek óta a hazai piacvezetők egyike. Ez különösen annak tükrében figyelemreméltó eredmény, hogy a tőzsdei befektetési tevékenységnek Magyarországon sem különösebb hagyománya, sem kialakult kultúrája nincs. Jaksity személyes kvalitásainak meghatározó szerepe van a Concorde sikerében, közvetetten pedig a hazai tőzsdei, befektetői műveltség kialakításában.

A "Jövő ígérete" Tibor Dávid 1997-ben, mindössze 22 évesen alapította a Masterplast Group Zrt-t, mely irányítása alatt mára nemzetközi, évi 100 millió euró forgalmat bonyolító építőanyag-gyártó vállalattá fejlődött. Tibor Dávid az imponáló üzleti eredmények mellett rendkívül kiterjedt társadalmi felelősségvállalási tevékenységével nyerte el a Független Bíráló Bizottság bizalmát.

Várkonyi Balázs, a "Merész újító" díj kitüntetettje, az Extreme Digital fiatal ügyvezetője az elismerést elsősorban innovatív, bátor üzleti stratégiájával érdemelte ki. Várkonyi külső tőke nélkül, az internetes kereskedelemben rejlő lehetőségeket az elsők között felismerve, kiváló érzékkel hozta létre gyorsan növekvő vállalkozását.

A "Példakép" különdíjat az idén Magyar Józsefnek, a Hungerit Zrt. vezérigazgatójának ítélte oda a Független Bíráló Bizottság. Magyar József 37 év munkájával, társadalmi és gazdasági rendszereken átnyúlva építette fel Magyarország egyik legsikeresebb élelmiszeripari vállalkozását anélkül, hogy a szektor sajátosságaival ellentétben valaha is állami mentőövért folyamodott volna.

"Az év üzletembere" díj kiírásának megfelelően Jaksity György képviselheti Magyarországot az Ernst & Young "World Entrepreneur Of The Year" gáláján, Monte Carlo-ban, ahol az egyes országok fődíjának nyertesei vesznek részt. Hasonlóan a nemzeti versenyekhez, itt is kiemelkedő üzletemberekből és világszerte elismert szakemberekből álló Bizottság hoz majd döntést a legkiválóbb nemzetközi vállalkozó személyéről. (logsped)
2008.01.29.