Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Európa legjobb fiatal tehergépkocsi-vezetőjét a Scania 2012-ben ismét keresi

Kapcsolódó oldal:  Európa legjobb fiatal tehergépkocsi-vezetőjét a Scania 2012-ben ismét keresi

A Scania 2012-ben ismét elindítja a közúti biztonságot és a vezetési tudást középpontba állító rendezvénysorozatát, a Fiatal Európai Tehergépkocsi-vezető 2012 (YETD 2012) versenyt.

A résztvevő országok között Magyarország is szerepel, így van rá esély, hogy egy magyar pilóta váljon Európa legjobbjává és nyerje meg a 100.000 euró értékű új R-szériás nyerges vontatót.

A versenysorozat 2003-as bemutatkozása óta jócskán túlnőtt Európán, világszintű esemény lett belőle. Ám az eltelt évek alatt a mögötte húzódó koncepció semmit sem változott, azaz kiemelni a járművezetők szakmai tudását, a járművezető-képzést, a közúti biztonságot és a gazdaságos vezetést, mint a közúti fuvarozás legfontosabb tényezőit.

"A gépkocsivezető a legfontosabb tényező a gazdaságos, környezetkímélő és biztonságos fuvarozás megteremtésében," - mondta Leif Östling, a Scania elnök-vezérigazgatója - "hiszen a jól képzett, elhivatott sofőrök hatékony vezetésükkel csökkentik az üzemanyag-fogyasztást, a károsanyag-kibocsátást, valamint hozzájárulnak a közlekedésbiztonság javításához és vállalatuk nyereségtermelő-képességéhez."

A Scania, mint különböző szállítási és közlekedési megoldások világszintű szolgáltatója, többek között a versenysorozattal szeretné megmutatni elkötelezettségét és felelősségét egy olyan fenntartható, globális közlekedési rendszer létrehozására, amely mindenki számára előnyös. Ennek a célnak az elérésében megkerülhetetlen tényezőt jelentenek a magasan képzett járművezetők.

A versenysorozatra a magyar járművezetők 2012. április 13-ig, a regisztrációs időszak zárásáig nevezhetnek a www.scania.hu/yetd oldalon, ahol egyből egy elméleti teszt kitöltésével adhatnak számot tudásukról. A teszt eredménye alapján a legjobbak

továbbjutnak a regionális elődöntőkre, majd az országos döntőre. Az országos döntő legjobb teljesítményt nyújtó résztvevője, fogja képviselni Magyarországot a szeptemberben megrendezésre kerülő európai döntőn, ahol a győztes jutalma egy 100.000 euró értékű Scania nyerges vontató.

A nevezés feltételei:

- 1977. január 1-én vagy később született
- Magyar állampolgár
- C+E kategóriás vezetői engedély
- Saját sofőrkártya digitális tachográfhoz
(logsped)

2012.01.26.