Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébÉrkeznek az új debreceni villamosok

Kapcsolódó oldal:  Érkeznek az új debreceni villamosok

December végén kezdődött a debreceni 2-es villamos pályájának műszaki átadás-átvétele és a próbaüzem. Az eljárás 30 munkanapig tart.

A menetrendszerű forgalom március 1-jén indul, az átállás nyomán több autóbuszjárat is megszűnik a városban - hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában.

Több mint tíz hónapig szünetelt az érdemi munka a Debrecent észak-déli irányban átszelő 8 km hosszú útvonalon, mivel az alvállalkozók nem kapták meg járandóságukat. Végül a kivitelező és a megrendelő közötti vitás kérdések rendezésére irányuló eljárás eredményeként több mint 1 milliárd forinttal megemelték a projekt költségét - idézte fel Nagy Attila, a DKV Zrt. vezérigazgatója.

Az öt eredménytelen járműbeszerzési tender is lassította a kivitelezést. A 18 villamosból álló flottát végül a spanyol CAF cég szállítja Debrecenbe, eddig tíz jármű érkezett meg. A flotta ára nettó 38 millió euró, 11,4 milliárd forint.A teljes beruházás összköltsége a járművekkel együtt meghaladja a 20 milliárd forintot - mondta Nagy Attila, aki beszámolt arról is, hogy már az új járművek típusengedélyének átvétele előtt gondoskodtak a villamosvezetők képzéséről.

Az új villamos márciusban indul, kiváltja a 31-es és 32-es buszokat, és a 15-ös járat is megszűnik, ennek a szerepét két másik viszonylat veszi át - ismertette a vezérigazgató. (logsped)

2014.01.03.