Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Elektromos meghajtású hajók gyártása Magyarországon

Az elektromos meghajtású hajók készítése terén Magyarország a világ élvonalába tartozik, megelőzve komoly hagyománnyal és tengerrel rendelkező országokat is. (Kossuth Rádió)

Az elektromos meghajtású hajókat gyártásával foglalkozó vállalkozó, Viszkei András a Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában elmondta: ezek a hajók kényelmi és hajózási szempontból a többivel teljesen egyenértékű járművek, az egyetlen különbség a sebesség, hiszen csupán maximum 15-18 km/óra sebességgel tudnak közlekedni. Ennek folytán mindenesetre csendesek és nem zavarják a fürdőzőket.

Viszkei András kijelentette: Magyarország nagyhatalom az elektromos meghajtású hajók gyártásában. Hozzátette: ehhez a Balaton közelsége inspiráló volt, de egy nemzetközi hajókiállításon szerzett tapasztalatai is azt igazolták, hogy óriási az érdeklődés a magyar, európai gyártmányú elektromos és hibrid meghajtású hajók iránt. Viszkei András úgy véli, olyan exportcikkei lehetnek az országnak, amelyek az új technológia és a különlegessége révén tovább öregbíthetik Magyarország jó hírnevét.

Itthon a Balatonon kívül akár a Fertő tó vagy a Tisza-tó is alkalmas arra, hogy elektromos hajók közlekedjenek rajta, a továbblépés iránya pedig Svájc, Ausztria, Németország, azok a piacok, ahol jelentős fizetőképes kereslet mutatkozik ezek iránt a hajók iránt. Viszkei András elmondta: a hajókat még most is kísérletinek nevezik, hiszen évről évre fejlesztenek rajtuk. Van olyan jármű, amelyen Horvátországból importált a motor, Angliából hozták a motorvezérlőt, Magyarországon gyártott érintőképernyőkkel szerelték fel, hogy a hajó tökéletesen és megbízhatóan működjön.
(logsped)

További információk:
2014.08.18.