Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Dunántúlon terjeszkedik a Trans-Sped

100%-os tulajdonrészt vásárolt a Trans-Sped Kft. a finn állami vasút tulajdonában álló Transpoint International (HU) Kft-ben.

A debreceni székhelyű, 100%-ban magyar tulajdonú Trans-Sped Cégcsoport azért döntött a cég megvásárlása mellett, mert a jól működő, erős Transpoint International (HU) Kft. tevékenységével és földrajzi elhelyezkedésével teljes mértékben hozzájárul a Trans-Sped magyarországi piacbővítési elképzeléseihez.

A Trans-Sped Cégcsoport 100 %-ban magyar tulajdonú, 25 éve alapított, debreceni székhelyű vállalatcsoport. Éves árbevétele meghaladja a 11 milliárd forintot. Több mint 550 munkatárs segítségével magas minőségű teljes körű logisztikai szolgáltatást biztosít megbízói részére. Eddig több, mint 10 telephelyen tevékenykedett - a legjelentősebbeket kiemelve: Debrecen, Tiszaújváros, Budapest, Körösladány-, de ez a kör a vevők igényeihez alkalmazkodva folyamatosan változik, bővül.Gépjárműflottája több, mint 120 db saját tulajdonú fuvareszközt jelent, ezen kívül 200 db alvállalkozói tulajdonban lévő fuvareszközt látnak el a fuvarszervezők folyamatosan feladatokkal. 120.000 m2 -ezen belül 50.000m2 saját- fedett raktárterülettel rendelkezik. Teljes körű vámügynökségi engedélyeivel és garanciáival az Európai Unión kívüli országok kereskedelmét is képes kiszolgálni. Szakmai tapasztalatával és egyre bővülő ismereteivel a termelő vállalatok belső folyamatába integrálódva szolgálja ki azok termelési logisztikáját.

A korábbi anyavállalat, a finn VR Group azért döntött a Transpoint International (HU) Kft. eladása mellett, mert stratégiájával összhangban a saját észak-európai piacaira kíván fókuszálni. Így a Tatán, Tatabányán, illetve Budapesten is jelenlévő cég a 120 fős alkalmazotti gárdájával és a 42.500 m2-es fedett raktári kapacitásával 2015. június 24-től a Trans-Sped Cégcsoporthoz tartozik. A jelentős erőforrás-bővülés mellett új szolgáltatásként a légi és tengeri szállítmányozás is megjelenik a Trans-Sped szolgáltatási kínálatában.

A felvásárlással a Trans-Sped Kft. erősíteni kívánja dunántúli versenyhelyzetét, hiszen a kelet-magyarországi területen felépített üzleti kapcsolatok erős alapot és a megbízók számára is gazdaságos megoldásokat hozhatnak a két régió egy logisztikai szolgáltatójának kezében történő egyesítésével.
(logsped)

2015.06.01.