Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Dunakeszin gyártott vasúti kocsija is lehet Egyiptomnak

Együttműködés körvonalazódik a Dunakeszi Járműjavító és az orosz Transzmasholding között vasúti kocsik gyártása, valamint a 3-as metró felújítása ügyében - írja a Magyar Idők.

Magyar és orosz vállalatok közösen pályáznak harmadik piacon vasúti járművek gyártására, illetve javítására - tette közzé az Oroszországgal kapcsolatos híreket közlő angol nyelvű hírportál. Az RT.com az orosz kereskedelmi miniszter, Gyenyisz Manturov budapesti tárgyalásai kapcsán írt az együttműködésről.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ugyanerről korábban azt mondta, hogy magyar vállalatok magyar finanszírozással részt vennének az egyiptomi államvasutak tenderén, ahol 700 vasúti kocsi szállítására nyílik lehetőség. - Az üzlet az orosz vállalatok figyelmét sem kerülte el, és jó úton haladnak a tárgyalások arról, hogy együttműködés révén orosz és magyar vállalatok is szerepet kaphassanak a beruházásban - mondta a miniszter.

Értesüléseink szerint az érintett magyar vállalatok a a Dunakeszi Járműjavító és a Ganz Motor, az orosz partner pedig a Transzmasholding.

A hírportál az orosz kereskedelmi miniszterre hivatkozva azt írta, hogy részletekbe menően tárgyaltak orosz vasúti kocsik, metrókocsik és villamosok közös gyártásáról. Gyenyisz Manturov március 22-én járt Budapesten, látogatása során találkozott Szijjártó Péterrel és Orbán Viktor miniszterelnökkel is. Jelenleg azt fontolgatják, hogy közösen indulnak közel-keleti és észak-afrikai tendereken - mondta Manturov. Távlati célként Magyarországra és Kelet-Európába szánt járművek gyártását említette a miniszter.

A Dunakeszi Járműjavító másfél éve az államé

A Kommerszant hírügynökség szerint a Transzmasholding és a Dunakeszi Járműjavító közös vállalatot hozna létre. Kérdésünkre Szepessy Tamás, a dunakeszi cég ügyvezető igazgatója megerősítette, hogy folynak tárgyalások az orosz vállalattal együttműködésről az egyiptomi vasutak, az Egyptian National Railways (ENR) tenderével kapcsolatban, közös vállalat létrehozásáról azonban nem beszélt. Azt is elmondta, hogy a Transzmasholding egyik tagjával, a Metrovagonmassal hosszabb ideje tárgyalnak a budapesti 3-as metró szerelvényeinek felújításáról. Ebben a 66 milliárd forintos üzletben a Dunakeszi Járműjavító részfeladatok ellátását vállalja.
(logsped)

2016.03.28.