Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Döntött a kormány a 67-es gyorsforgalmi út építésének támogatásáról

Döntött a kormány a Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő 67-es gyorsforgalmiút-beruházás első szakaszának támogatásáróltámogatásáról - jelentette be a somogyi megyeszékhely polgármestere kedden Kaposváron, sajtótájékoztatón. (MTI)

Szita Károly (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a hétfői Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a Látrányt és Kaposfüredet elkerülő utak közötti 33,2 kilométer hosszú, kétszer kétsávos új útszakasz 96 milliárd forintba kerül, a korábban épített elkerülő szakaszok négysávossá bővítése ezután kezdődhet.

A fejlesztésről másfél évvel ezelőtt állapodtunk meg Orbán Viktor miniszterelnökkel, az azóta eltelt időszakban tervezés és területrendezés folyt, valamint előzetes közbeszerzés keretében döntés született a kivitelezőről - emlékeztetett a politikus. Hozzátette: a két és fél éven át tartó munkálatok várhatóan a nyár elején kezdődhetnek meg.

Szita Károly úgy vélte: a hazai és európai uniós forrásból finanszírozott beruházás javítja Kaposvár versenyképességét, hozzájárul a foglalkoztatás bővüléséhez, a helyi gazdaság erősödéséhez.
(logsped)

További információk:2017.05.09.