Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébDebrecenben állt forgalomba az első elektromos busz

Kapcsolódó oldal:  Debrecenben állt forgalomba az első elektromos busz

Debrecenben helyezték közúti forgalomba Magyarország első, tisztán elektromos meghajtású INTER TAN-KER Zrt. midibuszát. (cívishír)

Debrecenben helyezték közúti forgalomba Magyarország első, tisztán elektromos meghajtású midibuszát. Az INTER TAN-KER Zrt. 2002 óta fejlesztette és gyártotta a nem csak környezetkímélő, de belső égésű társainál takarékosabban is üzemeltethető tömegközlekedési eszközt. – 2010-ben már mozgóképes, tesztelhető járművel rendelkeztünk, melyet több mint két évig folyamatosan üzemeltettünk városi körülmények között.Ezen időszak alatt a prototípus több ezer kilométert tett meg különböző terhelés mellett. 2012-ben megkezdődött az autóbusz forgalomba helyezésének folyamata, mely procedúra tavaly december végére sikeresen lezárult.

Az eljárás következtében a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei közúti közlekedésre alkalmasnak minősítették az általunk gyártott első, Magyarországon fejlesztett és gyártott elektromos autóbuszt – mondta Dr. Tenk Gábor, az INTER TAN-KER Zrt. vezérigazgatója.

Az autóbusz töltési pontja Debrecenben található, és jelenleg az egy feltöltéssel elérhető hatótávolsága közel 300 kilométer, így kiválóan alkalmas a közösségi közlekedésben való használatra. Emellett ezzel a technológiával számos új út is megnyílik előttünk: már csak pár lépésre vagyunk attól, hogy a városi közlekedésben használt más járműveket is tisztán elektromosakra cseréljünk – tette hozzá a szakember. (logsped)

2014.02.18.