Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Dávid Ilona marad a MÁV élén

Újabb három évig Dávid Ilona lesz a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója - jelentette be a vasúttársaság, miután megkapták a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium - mint az állami vállalat tulajdonosi képviselője - döntését. (MTI)

A vállalat közleménye szerint az alapítói határozatban több személyi döntés is szerepel. Így Pál László, a MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettese is az igazgatóság tagja marad a következő három évre.

A testület tagja lett Szutrély Gergely Ferenc, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. jogi főigazgatója is. Az egyetlen fontos változás a cégcsoporton belül, hogy a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatói posztjáról közös megegyezéssel távozó Zaránd Györgyöt augusztus 1-től Csépke András, a személyszállító vasút eddigi üzemeltetési vezérigazgató-helyettese váltja.

A következő időszak fontos feladata a közösségi közlekedés átalakítása lesz, amely a MÁV mellett érinti a Volán-társaságokat is. Vitézy Dávidnak, a közösségi közlekedés fejlesztését felügyelő miniszteri biztosnak tegnap kellett leadnia a javaslattervezetét a témában, az átalakításokról azonban csak ősszel dönt a kormány.
(logsped)

2015.08.01.