Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A DAF tízezer fát ültetett

Az Euro 6-os motorokkal felszerelt DAF-kamionok által megtett minden 1000 kilométer után ültetett egy tölgyfát a DAF Magyarország a "Vezess a holnapért" program keretében.

A kezdeményezés részeként a gépkocsivezetők szakszerű, környezetkímélő járműhasználatát is díjazták "A hónap sofőrje" verseny meghirdetésével, amelynek során a WebEye Magyarország telematikai fejlesztése szolgált az értékelés alapjául.

A levegő minőségének javítása érdekében indította el 2014 májusában a DAF Magyarország "Vezess a holnapért" programját, amelynek során minden Magyarországon újonnan vásárolt Euro 6-os DAF modell által megtett 1000 kilométer után egy kocsánytalan tölgyet ültettek el. A kezdeményezés záróakkordja november 27-én volt, amikor ünnepélyes keretek között a partnerekkel közösen megtörtént a fák telepítése a Galgamácsai erdőbe. A legújabb, Euro 6-os motorokkal rendelkező DAF-kamionok használata így a levegőbe jutó károsanyag-kibocsátás csökkentése mellett a hazai erdőterületek növekedéséhez is hozzájárult."A kamionok Euro 6-os normának megfelelő motorjai a köztudatban elterjedt nézettel ellentétben nem a szén-dioxid, hanem a korom és a nitrogén-oxid kibocsátásának értékét csökkentik. A szén-dioxid-kibocsátás mérséklése továbbra is egyféleképpen, az üzemanyag-fogyasztás csökkentésével érhető el, s ez leginkább a megfelelő vezetési technika elsajátításával valósítható meg" - mondta el Kiss Attila, a DAF Magyarország kereskedelmi vezetője.

A zöld szempontok érvényesítéséhez tehát a legkorszerűbb motorokkal felszerelt kamionok mellett elengedhetetlen a gépkocsivezetők tudatos és felelős járműhasználata is. A DAF ezért a telematikai megoldások szakértője, a WebEye Magyarország bevonásával meghirdette "A hónap sofőrje" versenyt. Az együttműködés keretében 50 darab Euro 6-os DAF járművet szereltek fel WebEye fedélzeti egységekkel, amelyek a járművezetési szokások nyomon követését tették lehetővé. Az eszköz segítségével begyűjtött adatok alapján havi rendszerességgel díjazták az adott időszakban legjobban teljesítő járművezető teljesítményét.

"Örömmel csatlakoztunk a DAF kezdeményezéséhez, mivel hiszünk abban, hogy a telematikai fejlesztések hozzájárulnak a környezet védelméhez. Számításaink szerint ezek segítségével akár 15%-kal csökkenthető a szállítmányozásból fakadó károsanyag-kibocsátás. A legújabb telematikai megoldások már a gépkocsivezetők járműhasználati szokásairól is visszajelzést adnak, ami nagymértékben hozzájárul vezetési képességeik javításához, s ezzel együtt a légszennyezettség csökkentéséhez" - hangsúlyozta a "Vezess a holnapért" program kapcsán Bagossy Tamás, a WebEye Magyarország ügyvezetője.
(logsped)

2014.12.02.