Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Coradia LINT vonatszerelvény

Kapcsolódó oldal:  Újabb 16 Coradia Lint regionális vonatot szállíthat az Alstom a német vasútnak.   
(logsped)
2009.12.17.

180 Coradia LINT vonatszerelvényt szállíthat a Deutsche Bahn -k az Alstom

A német vasúttársaság, a Deutsche Bahn AG egy maximum 180 Coradia LINT típusú regionális vonatszerelvény tervezésére és gyártására vonatkozó keretszerződést kötött az Alstom-mal. A vonatok több német regionális hálózatban közlekednek majd. A szerződések 2011-ig ütemezett szállítással, összesen 425 millió euró értékű megrendelést jelenthetnek az Alstom számára. A megrendelés a Deutsche Bahn regionális vasúti járműpark korszerűsítési programjának része.

Coradia LINT


A dízel erőforrással ellátott vonatszerelvényeket egy, kettő illetve három kocsis konfigurációban szállítja majd az Alstom. A vonatszerelvényeket az Alstom németországi, salzgitteri üzemében tervezik és gyártják majd. A Coradia LINT vonatok 120km/h maximális sebességgel közlekedhetnek. Egy-egy szerelvény 70-200 utas szállítására képes.

A mozgáskorlátozottak igényeinek megfelelően a felszállást a vonatok ajtajánál és a kocsik közötti átjáróknál elhelyezett mobil lépcsők, a vonaton való közlekedést pedig akadálymentesített, alacsony padlószint teszi könnyebbé. A mozgáskorlátozottak számára kialakított mosdókon túlmenően, a szerelvényeket a gyengén látók tájékozódását segítő, domború piktogramokkal is felszerelik.

Coradia LINT


A Coradia LINT vonatszerelvények építésekor felhasznált anyagok az Alstom környezetvédelmi irányelvei szerint 95%-ban újrahasznosíthatók, a szerelvények környezetbarát motorral készülnek, teljesítik az európai "3A szint" kritériumait, erőforrásuk szűrőrendszere pedig 95%-kal csökkentik a koromrészecske-kibocsátást.

Coradia LINT


A Coradia LINT vonatcsalád első regionális vonatainak üzembe helyezése, azaz 2000 óta az Alstom 425 vonatot értékesített Németországban, Hollandiában és Dániában, mind államvasutak, mind pedig vasúti magántársaságok számára. A jól bevált és üzembiztos Coradia LINT vonatok eddig több mint 300 millió kilométert futottak kereskedelmi forgalomban. A német Deutsche Bahn AG eddig 143 Coradia LINT vonatszerelvényt rendelt az Alstomtól.

Az Alstom Magyarországon

Erőmű üzletág

Az Alstom az egyetlen hazai vállalat, amely saját know-how-jára és multinacionális hátterére alapozva, mint teljes körű erőmű szerviz szolgáltató van jelen a hazai piacon. Az Alstom Hungária Zrt. termékstruktúrája felöleli az erőművek rehabilitációját, az erőművi berendezések retrofitját, karbantartását és javítását, a mérnök-szolgáltatási munkákat, továbbá új berendezések és komponensek gyártását. Az Alstom Hungária Zrt., amelynek 2007/2008-es üzleti évben elért árbevétele meghaladta a 30,9 millió eurót, Magyarországon mintegy 430 alkalmazottat foglalkoztat.

Közlekedési üzletág

Az Alstom vezette konzorcium nyerte a budapesti kettes és a most épülő négyes metróvonal szerelvényeinek szállítására vonatkozó tendert. Ezzel a megrendeléssel a vállalat a magyarországi kötöttpályás közlekedés egyik legnagyobb beszállítójává vált. A megrendelés keretében az Alstom mintegy 170 darab Metropolis típusú metrókocsit szállít majd a két budapesti metróvonalra. A kettes metró vonalán 22 darab, egyenként 5 metrókocsiból álló szerelvény szállítja majd az utasokat, míg az új négyes metró vonalán 15 darab, 4 kocsiból álló, vezető nélküli szerelvény áll majd forgalomba. A megrendelés összértéke 247 millió euró.

Az Alstom közlekedési üzletágának tagjaként, a vállalat informatikai megoldások részlege 10 éve van jelen Magyarországon. Az informatikai megoldások részlegének fő tevékenysége a különböző programnyelveken (ADA, C, C++, JAVA) írt egyedi vasúti szoftverek fejlesztése és ellenőrzése. A Budapesten kifejlesztett vasútbiztonsági és kommunikációs rendszerek világszerte sikeresen működnek a vasúti forgalomirányító és utas-tájékoztató rendszerekben. A magyar informatikai megoldások részleg szoftverei üzemelnek például a Millenniumi Földalatti felújított diszpécserközpontjában, a párizsi vezető nélküli 14-es metróvonal vezérlő rendszerében, valamint a koreai TGV vasút egyes alrendszereiben is. (logsped)
2008.07.29.