Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébIngyenes céginformáció

Kapcsolódó oldal:  Itt az ingyenes céginformáció

Idén már ingyen juthatunk céginformációhoz, bár nem annyira teljes körűen, mint másutt. A díjmentes állami online rendszer nem váltja ki teljesen a fizetős céginformációt.

A www.e-cegjegyzek.hu honlapon elérhető és működik az ingyenes céginformációs szolgáltatás, amit az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálata biztosít.

Ingyenes és gyors

Megismerhető a szolgáltatás segítségével megyei (fővárosi) cégbíróságokon vezetett cégjegyzékben szereplő alábbi adatok:

- cég fennálló vagy törölt cégjegyzékszáma,
- cégneve,
- székhelye,
- telephelye,
- fióktelepe,
- főtevékenysége,
- jegyzett tőkéje,
- adószáma és
- továbbá az is, ha felszámolási vagy végelszámolási eljárás alatt áll.

Megtudhatók továbbá a bejegyzési és változásbejegyzési kérelem elektronikusan rögzített, még be nem jegyzett adatai és a csoportosított adatok lekérdezésével a cégtulajdonosi (tagi, részvényesi) minőség, képviseleti jogosultság, felügyelőbizottsági tagság is. Így lehetővé vált annak ingyenes ellenőrzése, hogy a szerződés, teljesítési igazolás aláírója valóban a cég jogosult képviselője-e (a "trükköző" cégek meg egy lehetőséggel szegényebbek lettek).

Nem helyettesíti teljesen a fizetőst

Az ingyenes szolgáltatás nem váltja ki teljes mértékben a fizetős lehetőségeket, hiszen például a cégek pénzügyi adatai nem érhetők el a honlapon, jóllehet olykor azok is beszédesek lehetnek, például óvatosságra inthet a cég túlzott eladósodottsága. (FN)

További információk:

Ingyenes céginformáció   

e-Cégeljárás útmutatók   


2008.01.03.