Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Budapestről is szállít az Emirates SkyCargo

Budapesti cargo szolgáltatásának megnyitásával közép-európai pozícióját kívánja megszilárdítani az Emirates teherszállítási divíziója, a SkyCargo.

A közép-kelet európai régió egyik legfontosabb gazdasági központjának számító magyar főváros lett a legújabb kereskedelmi útvonal az Emirates SkyCargo kiterjedt, több mint 140 állomást felölelő globális úticél-hálózatában.

A légitársaság naponta közlekedő, széles törzsű Airbus A330-200-as járata heti 168 tonna teherszállítási kapacitással szolgálja a magyar vállalatok árukereskedelmét. A SkyCargo első Magyarországra repülő járata főként a Közel-Keletről és Indiából érkező gyűjtőrakományt, többek között egy haidarábádi gyógyszeripari szállítmányt hozott Budapestre.

"Budapest kiváló földrajzi helyzetéből adódóan kapcsolódási pontot képez számos közép-kelet európai logisztikai csomóponthoz. A naponta közlekedő budapesti járat elindításával tovább erősíthetjük jelenlétünket a térségben, és kiterjeszthetjük a Varsóban, Prágában és Bécsben már elérhető szolgáltatásainkat. Közúti teherfuvarozók hozzák majd Budapestre az árukat a környező régiókból, vagyis Budapest egyfajta regionális gyűjtőhelyként funkcionál. Így az egész térség számára lehetőség nyílik Budapesten keresztül Dubajba, és onnan további célállomásainkra szállítmányozni" - mondta Robert Siegel, az Emirates európai és oroszországi cargo értékesítésért felelős alelnöke."A SkyCargo szolgáltatásainak elindítása számos új kereskedelmi lehetőséget kínál a magyar vállalkozások és minden más, úticél-hálózatunkon belül működő vállalkozás számára, különös tekintettel a magyar autóipari vállalatokra, amelyek a magyar export mintegy 18 százalékát adják. Remek adottságokkal rendelkezünk ahhoz, hogy támogassuk a magyar kivitelt, hiszen kiterjedt kapcsolatokkal bírunk mind Afrikában, mind a Közel-Keleten és az ázsiai-csendes óceáni térségben. Az Egyesült Arab Emírségek továbbá Magyarország legfontosabb arab kereskedelmi partnere, amellyel körülbelül évi 1,2 milliárd USD értékű kereskedelmet bonyolít le" - tette hozzá Robert Siegel.

A magyar exporttermékek legnagyobb hányadát, mintegy 70 százalékát gépészeti tartalék alkatrészek, csúcstechnológiai és elektronikai eszközök, illetve szárazföldi járművek pótalkatrészei adják. A fennmaradó 30 százalék ipari felhasználású termékekből - csőrendszerekből, félig feldogozott acélból, víz- és levegőszívattyúkból - valamint élelmiszeripari termékekből, generátorokból és vegyipari termékekből áll. A magyar behozatal java részét, csaknem 70 százalékát félvezetők, telekommunikációs eszközök, alkatrészek és audiovizuális termékek adják.

Az Emirates SkyCargo a világ legnagyobb légi teherszállítója, az Emirates 230 széles törzsű repülőgépének, köztük 14 szállító-repülőgépének poggyászterében kínál szállítmányozási lehetőséget.

Az EK111-es Emirates járat 8.20-kor indul Dubajból és 11.35-kor érkezik a budapesti reptérre. A visszaútra 15.05-kor indul az EK112-es járat és 23.20-kor száll le a Dubaji Nemzetközi Repülőtéren.
(logsped)

2014.11.04.