Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Budapest Airport: ismét biztonságos

Kapcsolódó oldal:  Budapest Airport: ismét biztonságos

A Budapest Airportot újra "biztonságos európai repülőtérnek" nyilvánították az EU és Magyarország repülőtér-biztonsági szakemberei által végrehajtott alapos utóellenőrzést követően..

Budapest Airport és az illetékes magyar hatóságok közös munkájának eredménye, hogy a repülőtér a lehető legrövidebb idő alatt szerezte vissza biztonságos státuszát.

A Budapest Airport örömmel jelenti be, hogy sikerrel járt a repülőtéri biztonsági rendszer hiányosságainak kiküszöbölését célzó akciója, aminek tervét az illetékes magyar hatóságokkal közösen dolgozták ki. A Budapest Airport munkatársai továbbra is fenntartják az elért magas biztonsági színvonalat, egyúttal arra is figyelmet fordítanak, hogy javuljon az utasok valamint a repülőtéri dolgozók és a személyzetek komfortérzete a biztonsági ellenőrző pontokon történő áthaladáskor. A „tiszta” státusz visszaszerzése azonnal érezhető pozitív következményekkel jár az utasok és a légitársaságok számára, hiszen az átszálló budapesti utasokat a többi európai repülőtéren a továbbiakban nem vetik alá újabb biztonsági ellenőrzésnek és nem kezelik őket Unión kívülről érkező utazókként. Ennek köszönhetően a légitársaságok csökkenteni tudják fordulóidejüket, az utasoknak pedig nem kell kockáztatniuk, hogy a budapesti repülőtéren vásárolt vámmentes árukat esetleg elkobozzák tőlük vagy újra ellenőrzik azokat. (Ilyesmire egyébként alig volt példa az átszállásoknál.)

Az Európai Unió által 2010. április 29-én bevezetett szigorúbb biztonsági eljárások érvényben maradnak, azokat a magyar hatóságok a továbbiakban is betartják és betartatják. A Budapest Airport mindent elkövet annak érdekében, hogy az utasok és a repülőtéri személyzet tagjai is a lehető legkomfortosabb módon jussanak át a biztonsági ellenőrző folyosókon. A Budapest Airport hamarosan megnyitja új létesítményét a ferihegyi 2-es terminálon, a SkyCourtot (Égi Udvart), amelyben a jelenleginél legalább kétszer nagyobb áteresztőképességű biztonsági ellenőrző csatorna áll rendelkezésre, és ahol az utasok biztonsági ellenőrzése is kifejezetten erre a célra épített, kényelmesebb körülmények között történik. A vállalat számos strukturális, technológiai és egyéb intézkedést hajt végre annak érdekében, hogy a Budapest Airporton megforduló összes utas számára a magas színvonalú szolgáltatást nyújtson.
A Budapest Airport ezúton is szeretné kifejezni elismerését a biztonsági területen dolgozó több, mint hétszáz munkatársának, akiknek döntő többsége erőfeszítéseket nem kímélve dolgozott azon, hogy a repülőtér a lehető legrövidebb idő alatt visszakapja biztonságos minősítését. Egyúttal köszönjük az utasok megértését is, amiért támogatják erőfeszítéseinket az ő személyes biztonságuk növelése érdekében. (logsped)

2010.11.23.