LogSped  
  LogSped LOGISZTIKA, SZÁLLÍTMÁNYOZÁS és FUVAROZÁS

FŐOLDAL
   Logisztika
    Logisztika
    Agrárlogisztika
    Inverzlogisztika
    Raktározás
    Anyagmozgatás,
    Csomagolás
    Logisztikai Szolgáltató  
    Központok
    Ipari Parkok
   Spedició, Fuvarozás
    Szállítmányozás  
    Szállítás, Fuvarozás
    Kombinált fuvarozás
    Expressz fuvarozás
    Fuvarbörze
    Fuvarbörze kínálat
    Közúti Érdekképviselet
   eTudakozók
    eFuvarinfo
    eSzolgáltatás
   Térszerkezet
    Régiók
    Kistérségek
    Önkormányzatok
   Kapcsolódó területek
    Ingatlan
    Pályázat
    Biztosítás
    Vám
    GPS
   Közlekedés
    Vasút
    Vasúti járművek
    Közút
    Hajózás
    Repülés
   Információs társadalom
    Információs társadalom
    eÜgyintézés
   Vállalat
    Vállalatirányítás
    Virtuális Vállalat
    PR
    Marketing
    Reklám
    Call Center, CRM
    eKereskedelem
    Kereskedelmi hálózat
    Franchise
    Piacterek
    Állás
    Távmunka
    Oktatás
   Minőségbiztosítás
    Minőségbiztosítás
    ISO 9000
    QS 9000
    ISO 14000
    TQM
    HACCP
    CMM
    TÜV
   EU
    Európai unió
   Egyéb
      Linkgyűjtemény menü
      Rendezvények
      Archívum
      Oldaltérkép


Biztosítás

eTarget hirdetés Hirdessen Ön is itt  


Kötelező biztosítási díjak a Népszavában és a Magyar Nemzetben

Nyilvánosságra hozta a Magyar Biztosítók Szövetsége a 2005-re vonatkozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjakat a szombati Népszavában és a Magyar Nemzetben.

A magyar gépjármű tulajdonosok kilenc biztosító részvénytársaság és három biztosítóegyesület új ajánlatai közül választhatnak.

Az autósoknak egy hónapjuk van a döntésre, az érvényes szerződés felbontásáról december 1-ig kell írásban értesíteni a meglevő biztosítót (faxot nem kötelesek elfogadni - hangsúlyozta az MTV híradója). Aki nem vagy helytelenül bontja fel a biztosítását, annak a szerződése érvényben marad, esetleges új szerződése érvénytelen lesz - figyelmeztet az origo. Ez esetben, ha régi szerződésének díját nem fizeti be, az megszűnik, az év hátralevő részére viszont a régi biztosítójával kell új szerződést kötnie, elveszíti meglevő bonus fokozatát és az új szerződés legfeljebb A0 fokozatú lehet.

Az új szabályok szerint a díj be nem fizetésével nem lehet biztosítót váltani.

Sikeres váltás esetén a régi biztosítótól bonus-malus igazolást kell kérni, mert az új biztosító ez alapján tudja érvényesíteni a megszerzett kedvezményeket. Enélkül szerződéskötéskor A0 besorolást kap az ügyfél, s ha 90 napon belül se juttatja el az igazolást, akkor az új biztosító visszamenőleges hatállyal a legrosszabb, M4 fokozatba sorolja.

A Netrisk Első Online Biztosítási Alkusz Kft. előrejelzése szerint a korábbi évekhez képest sokkal élesebb verseny várható a piacon.

A Netrisk elemzése szerint a gépjármű-biztosítási piacra tavaly belépett Union és Magyar Posta Biztosító, s esetleg a TIR Biztosító Egyesület várhatóan folytatja a tavaly is alkalmazott díjversenyt, és a piaci átlaghoz képest alacsonyabb tarifákkal új ügyfeleket próbál majd szerezni. Nem várható ugyanez a tavaly legalacsonyabb díjakkal operáló Európa Biztosítótól. A ma már Groupama Biztosító néven működő cég tavaly 103 százalékos, a piacon a legkedvezőtlenebb kárhányadot produkálta a kötelező gépjárműfelelősség-biztosítás területén. A biztosító vezetői idén nyáron bejelentették, hogy visszafogják a "kötelező" értékesítését.

Tavaly a piac legjobb kárhányadát - 32 százalék - az Aegon produkálta, míg a teljes magyar piac 81,5 százalékos átlagos kárhányaddal működött. Az elemzés szerint az Aegon nem változtat majd lényegesen eddigi stratégiáján.

Nem várható lényeges stratégiaváltás az Uniqa, az Argosz, a KÖBE és az OTP Garancia Biztosítótól sem, ők várhatóan arra törekszenek majd, hogy megtartsák vagy kis mértékben erősítsék piaci pozíciójukat. A két legnagyobb piaci szereplő, a Generali-Providencia és az Allianz Hungária sem fog várhatóan árversenyt generálni, hanem arra törekszik majd, hogy kockázatarányos díjakkal legalább annyi új ügyfelet nyerjen meg, mint amennyit elveszít. 2003-ban mindkét biztosító jelentős számú ügyfelet - az Allianz Hungária közel 100 ezret - veszített.

A Netrisk elemzése szerint a 2005-ös tarifáknál megjelenhetnek a "gumitarifák", a jogszabály ugyanis lehetőséget nyújt arra, hogy a cégek - üzletpolitikai döntésük alapján - 30 százalékig terjedő kedvezményt adjanak egyes ügyfélszegmenseknek. A Netrisk szerint előfordulhat, hogy a cégek olyan tarifákat tesznek közzé, amelyekhez hozzáfűzik, hogy akár 30 százalék egyedi kedvezmény is adható, s így a korábbinál áttekinthetetlenebbek lesznek majd a tényleges tarifák.
Netrisk Első Online Biztosítási Alkusz
(MTV)
2004. 10. 30.

  Hírlevél kérés  
Kötelező biztosítás 2003, 2006, 2007, 2008
Kötelező biztosítás 2008
 >>>
 (ajánlat)

LogSped
Tel.: 06/62/314-692, 06/62/449-783
Mobil: 06/30/380-7333
E-mail:logsped@logsped.hu
Copyright © LogSped