Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Beruházásokkal reagál a válságra a Hörmann

Kapcsolódó oldal:  Beruházásokkal reagál a válságra a 75 éves Hörmann

A Berry-kapuval kezdődött a cég sikersztorija.

Európa garázskapu-gyártója, a német Hörmann cég beruházásokkal igyekszik kiküszöbölni a válság kedvezőtlen hatásait. A német családi vállalkozás, amely idén ünnepli 75 éves születésnapját, tízmillió eurót fektet be meglévő üzemei bővítésébe és korszerűsítésébe Németországban. A megújuló telephelyeken -Ichtershausenben és Eckelhausenben - alumíniumból készült ajtókat valamint redőny- és szekcionált garázskapukat gyártanak.

A Hörmann céget a múlt század harmincas éveiben August Hörmann alapította, aki - a személygépkocsik előretörését felismerve - fantáziát látott a garázskapuk gyártásában. Ehhez megvásárolta egy amerikai mérnök szabadalmát, és bevezette az öreg kontinensen a feltalálójáról elnevezett, egyszerűen működtethető Berry-kaput. Az egyszerűen kezelhető garázsbejárati megoldás az ötvenes években alapozta meg a vállalat sikerét, amelynek Németországon kívül ma már Kínában, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Ausztriában, Hollandiában, Belgiumban és Lengyelországban is vannak gyártó üzemei, szám szerint összesen 23.

"Vállalatunk globálissá vált, ám ennek ellenére megmaradt családi vállalkozásnak. A céget ma is August Hörman unokái és dédunokái vezetik. Thomas, Martin és Christoph Hörmann személyesen vesznek részt a társaság közvetlen irányításában" - hangsúlyozza Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezetője, aki megalapítása óta irányítja az immár 18 éves magyarországi leányvállalatot, amely ezen a piacon is vezető szerepet tölt be.

A Hörmann Magyarországon elsősorban garázskapuiról ismert, de jelentős szerepet játszik az ipari kapumegoldások és a fémből készült bejárati ajtók, belső ajtók és tűzgátló ajtók piacán is. "Szeretnénk vállalatunk jublieumát méltó módon megünnepelni, s célunk, hogy a Hörmann sikereiből felhasználóink is részesedjenek. Ezért a Hörmann-kapuk és -ajtók vásárlóit idén komoly akciókkal várjuk, amelyek kapcsolatban lesznek a bűvös 75-ös számmal" - mondta Szujó László. (logsped)

2010.02.22.