Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Bemutatkozott a Samsung biztonságos kamionjának prototípusa

Először mutatkozott be a nagyközönség előtt a Samsung Electronics Argentína Safety Truck-ja. A kamionok számára kifejlesztett technológia arra szolgál, hogy megakadályozza az előzések során bekövetkező közúti baleseteket.

Safety Truck-ot a Samsung Electronics Argentína fejlesztette ki több partnerével szoros együttműködésben. A projektben a globális reklámügynökség, a Leo Burnett, egy technológiai megoldásokat szállító argentin cég, az Ingemática, az utánfutó tervezéssel és -kivitelezéssel foglalkozó nemzetközi vállalat, a Helvetica SA, valamint a világ vezető kamiongyártója, a Volvo Trucks Argentina is részt vett.A Samsung folyamatosan olyan technológiák fejlesztésén dolgozik, amelyek lehetővé teszik, hogy az emberek új és izgalmas módon használják a technológia eszközöket, amivel valóban jobbá válhat az életük. A Samsung Safety Truck tökéletes példa erre a folyamatos innovációra.

Bár a fejlesztések kezdettől fogva Argentínában zajlottak, a világ számos pontján felfigyeltek a projektre. A legelismertebb globális reklámfesztivál, a Cannes Lions 2015-ben a három arany és három ezüst szobron kívül Titanium oroszlán díjjal jutalmazta a Samsung Safety Truck projektjét. Emellett a Samsung elnyerte a Clio díjat is: a Digitális és az Otthon kategóriában arany Clio szobrot, a Direkt, a Szórakoztató/Élmény, valamint az Innováció kategóriában ezüst Clió-t kapott. A Time magazin pedig 2015-ben beválasztotta az év 25 legjobb innovációja közé.A Samsung Safety Truck hátsó része két beépített kamera és egy kifejezetten erre a célra tervezett Ingematica közlekedési szoftver segítségével élőben mutatja a kamion előtti út képét. Ezáltal segít a kamion mögött haladó járművek vezetőinek, hogy jóval pontosabban mérhessék fel az előzéshez rendelkezésükre álló helyet. A közvetített kép egy nagyfelbontású, négy darab Samsung OH46D készülékből álló videófalon jelenik meg a kamion mögött haladók számára. A por- és vízállóra tervezett OHD video fal a zord időjárási körülmények között nyújtott kimagasló teljesítményéért IP56 tanúsítványt is kapott, hiszen időjárástól és útminőségtől függetlenül tiszta képet tud biztosítani.

A videó a Samsung biztonságos kamionjának prototípusát mutatja be.„A Samsung folyamatosan keresi a lehetőségeket arra, hogy a technológia innovatív felhasználásával növelje az emberek életminőségét. Az élvonalbeli kijelző-gyártás területén szerzett tapasztalatainkat ötvözve a Leo Burnett ötletével létrejöhetett a Samsung Safety Truck, amely forradalmasítja a közlekedés biztonságát”– mondta el Sang Jik Lee, a Samsung Electronics Argentína elnöke.

A hivatalos bevezetést Argentína jelentős kiskereskedelmi cégei, a Garbarino és a Visuar and Mirgor is támogatták. A vállalatok elkötelezettek az elektronikai termékek gyártásában és forgalmazásában, gyáraik az ország különböző területein megtalálhatóak. A hivatalos bemutatót az ikonikus „Roberto José Mouras” versenypályán rendezték meg, a helyi és nemzetközi média, valamint befolyásos üzletemberek jelenlétében. A résztvevők az esemény során termékbemutatók és tesztvezetések keretein belül a gyakorlatban is megtapasztalhatták, ahogyan egy merőben új technológia valósággá válik.

A Samsung Safety Truck egy éven keresztül járja majd az utakat.

Specifikáció:

Samsung OH46D kijelző

- Típus Kit Type
- Fő jellemzők Rendkívül magas fényerő, kültéri használat
- CPU Quad Core CPU
- Fényerő 3,000 nit
- Felbontás 1,920 X 1,080
- Panel Típusa LED BLU
- Színkezelés 8 bit (16.7 millió szín)
- Tárhely 8GB (2GB-ot foglal el az O/S, 6GB szabad felhasználás)
- Expression Standard
- Színskála megjelenítése: 72%
- Kontrasztarány 5,000:1
- Betekintési szög 178:178
- Válaszidő 6ms (GTG)
- Média lejátszó Beépített második generációs SSSP
- Csatlakozók Videó csatlakozó HDMI1, HDMI2, HDBaseT(LAN Common)
- USB USB 2.0 x 1
- Külső vezérlő RS232C (In), RJ45
- Operáció IP Tanúsítvány IP56
- További jellemzők Előlap szélesség (mm) 9.3 fent, 6.5 alul, 7.9 bal/jobb
- Grafika 2D & 3D Graphics Engine

Volvo Truck FH

- 13 literes, 6 hengeres motor
- Gazdaságos teljesítmény és nyomaték
- Automata I-Shift Box
- VEB 510 LE motorfék
- Ággyá alakítható vezetőfülke
- Napfénytető + vészkijárat
- Teljeskörű biztonsági csomag
- Csatlakozók és flottamenedzsment rendszer
- Holttér felismerő rendszer (LCS)
- Sávban maradást elősegítő rendszer (LKS)
- Fáradtságérzékelő rendszer (DAS)
- ACC (Intelligens robotpilóta) + vészfék
- Biztonságos vezetőfülke
- FUPS: Elülső becsapódás gátló rendszer
- Légzsák
- Integrált biztonsági övek
- Egyedülálló láthatóság
- ABS, EBS, VEB fékek
- LED hátsólámpák vészfékezés figyelmeztetővel

(logsped)

2016.02.05.