Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Austrotherm gyár a Szekszárdi Ipari Parkban

Kapcsolódó oldal:  Az Austrotherm gyárat avatott a Szekszárdi Ipari Parkban

Harmadik magyarországi gyáregységét avatta Győr és Gyöngyös után Szekszárdi Ipari Parkban a hőszigetelő anyagokat gyártó Austrotherm Kft. pénteken.

Az osztrák tulajdonú cég 1991-ben kezdte meg Győrött főként magyar alapanyaggal az expandált polisztirolhab (EPS) hőszigetelő anyagok gyártását, a mára piacvezetővé vált cég éves árbevétele meghaladja a 4 milliárd forintot - mondta el Kruchina Sándor, az Austrotherm marketing vezetője.

A következő gyárat 2000-ben avatták Gyöngyösön, s a növekvő piaci igények kielégítésére, ezzel együtt a szállítási költségek csökkentésére szükségessé vált egy dél-magyarországi gyártóüzem létesítése is, amely Szekszárdról a hamarosan megépülő M6-os autópálya révén lehetővé teszi az export bővítését is Szlovénia és Horvátország felé - tette hozzá.

Az Austrotherm új üzeme a tolnai megyeszékhely (Szekszárd) újonnan kialakított ipari parkjának első betelepülőjeként 25000 négyzetméteres telken, 1,5 milliárd forintos beruházással mintegy 400 ezer köbméteres termelő kapacitást hoz létre, első ütemben húsz dolgozónak ad munkát. (mfor)

További információk:

Szekszárdi Ipari Park (Szekszárd)  

Austrotherm Kft.  

2008.10 09.