Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Átadták a M35-ös új szakaszát és a Debrecent délről elkerülő utat

Átadták az M35-ös autópálya 4-es és 481-es főút közötti szakaszát, valamint a Debrecent délről elkerülő 481-es főutat is. (Cívishír)

Papp László, Debrecen polgármestere az ünnepségen többek között azt hangsúlyozta, hogy a beruházás Debrecen, a megye és a bihari térség számára kiemelkedő jelentőségű. Hozzátette: évtizedes vágyuk teljesült a debrecenieknek azzal, hogy végre elkészült a déli elkerülő út is, és ennek folytatásaként a 2020-as években megépülhet majd a 47-es és a 48-as utak között a keleti elkerülő szakasz is.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A polgármester szerint az M35-ös folytatása tovább erősíti Debrecen regionális szerepét, és emlékeztetett arra, hogy a most elkészült új szakasz szomszédságában kiépülő déli ipari park több ezer új munkahelyet jelent majd a városnak.

Pántya József a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF) útfejleszteési igazgatója elmondta:

az M35-ös folytatásának első ütemében 17, milliárd forintért 5,34 kilométeren épült kétszer kétsávos autópálya, 2 csomóponttal és 5 híddal. A déli elkerülő utat 5 milliárd forintból építették meg, az 5,5 kilométeres kétszer egysávos szakaszon 3 felüljárót, 1 körforgalmat és 1 csomópontot alakította ki, utóbbin keresztül vezet majd az út a déli ipari parkba.

Az M35-ös autópálya a tervek szerint 2018 végére éri majd el Berettyóújfalut – hangsúlyozta Pántya József.

Tasó László, a Miniszterelnökség államtitkára hangsúlyozta: a beruházásnak köszönhetően csökken majd Debrecen forgalma, hiszen a tehergépjárművek innentől kezdve a várost délről elkerülő úton is elérhetik a 47-es főutat.

A sztrádának ezt a szakaszát ebben az évben még ingyen használhatják az autósok.
(logsped)

2017.12.13.