Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébÁtadták az első magyarországi Euro 6-os Scania tehergépkocsit

Kapcsolódó oldal:  Átadták az első magyarországi Euro 6-os Scania tehergépkocsit

A Scania Hungária Kft. átadta az első Euro 6 környezetvédelmi minősítésű tehergépkocsit, egy R 440 típusú nyerges vontatót.

Tavaly a Scania az európai tehergépkocsi-gyártók közül a legelsők között rukkolt ki Euro 6-os modelljeivel, amelyek idén tavasszal a magyar piacon is bemutatkoztak. A törvényi előírás szerint csak 2013. december 31. után lép életbe az új környezetvédelmi norma, ám a piacon már most igény mutatkozik az Euro 6-os járművek iránt. Egyes ügyfelek ugyanis szeretik elsők között kipróbálni a legkorszerűbb műszaki újdonságokat, előnyben részesítik a környezetkímélő megoldásokat, már a beszerzéskor gondolnak a nagyobb értéktartásra, illetve bíznak abban, hogy hamarosan az Euro 6-os tehergépkocsik megfelelő útdíj-kedvezményeket élvezhetnek az európai utakon. Az Euro 6 norma révén ugyanis ötödére csökken a nehézkategóriás haszongépjárművek nitrogén-oxid-kibocsátása, valamint a felére mérséklődik a részecske-kibocsátásuk az Euro 5 határértékeihez képest.

Az első magyarországi Euro 6-os Scaniát, egy R 440 Euro 6 Highline típusú nyerges vontatót, az 1991 óta Magyarországon jelenlévő, teljes körű logisztikai szolgáltatást nyújtó Transdanubia Kft. vette át. A Transdanubia és a Scania kapcsolata 2010-ben kezdődött, és azóta a cég jelentős mennyiségű griffes tehergépkocsit vásárolt.

"Idén június közepétől augusztus elejéig üzemszerűen tesztelhettük a Scania Hungária Kft. R 440 Euro 6 típusú bemutató-gépkocsiját.

Scania R 440 Euro 6


Nagyon elégedettek voltunk a jármű teljesítményével, 30 liter alatti átlagfogyasztásával és megbízható, problémamentes üzemelésével. Ezért úgy gondoltuk, hogy számunkra már most megéri beruházni a Scania legkorszerűbb technológiáját képviselő járműbe, amely minden bizonnyal a használtkori eladáskor is nagyobb értéket képvisel majd, illetve Nyugat-Európában kedvezményesebb úthasználati díjakkal közlekedhet." - mondta Somogyiné Bondor Erzsébet, a Transdanubia Kft. ügyvezető igazgatója. Így a cég megvásárolta ezt az Euro 6-os bemutató-gépkocsit, sőt, azóta egy R 480 Euro 6 modellt is megrendelt. Ez már a Scania Active Prediction rendszert szintén tartalmazza majd, amely a navigációs rendszer elektronikus térképének domborzati adatai alapján a jármű előtti útszakasz jellegének megfelelően módosítja a szerelvény sebességét, további értékes százalékokkal csökkentve az üzemanyag-fogyasztást.

Scania R 440 Euro 6


"A Scania mindig is élenjáró volt a műszaki újítások bevezetése terén, ideértve a környezetvédelmi innovációkat is. Ezt a hagyományt erősítve az elsők között mutattuk be Euro 6-os modelljeinket. Ezért különösen nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen korán, azaz jóval az új károsanyag-kibocsátási norma életbe lépése előtt igény mutatkozik Magyarországon az Euro 6-os normájú tehergépkocsikra. Már a sajtótesztek során is bebizonyosodott Euro 6-os járműveink kiemelkedően jó üzemanyag-fogyasztása, amit az ügyfelek saját tapasztalatai is alátámasztottak." - tette hozzá Sáránszky Róbert, a Scania Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. (logsped)

2012.10. 04.