Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Alumetal S. A. területet vásárolt a Komáromi ipari Parkban

A lengyel Alumetal S. A. és a komáromi önkormányzat egy tízhektáros terület megvásárlásáról írt alá végleges adásvételi szerződést - közölte Molnár Attila polgármester csütörtökön az MTI-vel.

Molnár Attila tájékoztatása szerint a beruházás értéke 9 milliárd forint, és teljes kapacitáson működve 150 embernek biztosít munkát 2017 végére. A tervezett üzem kapacitása évi 66 ezer tonna alumíniumöntvény.

Az Alumetal cégcsoport letelepedése 1998 óta az első zöldmezős beruházás a városban - tette hozzá a polgármester. Az Európában az egyik legnagyobb finomítónak számító vállalat hulladékfémből állít elő alumíniumöntvényeket az autóipar számára. A komáromi üzem az Alumetal-csoport első külföldi beruházása. A társaság három lengyelországi gyárának összesített kapacitása 165 ezer tonna, termékeinek több mint 90 százalékát az autóipar részére értékesíti, legnagyobb vásárlói a Volkswagen-csoport és a Nemak-csoport.

Molnár Attila emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat csaknem 600 millió forintos közműfejlesztést hajtott végre a komáromi ipari park új területeinek feltárására. Az ipari parkban a megyei munkaügyi központ márciusi adatai szerint mintegy 2000 ember dolgozik.

A 136,5 hektáros park tulajdonosa és működtetője a város önkormányzata. A területről elkerülő úton, három kilométerről elérhető az M1-es autópálya. A parknak közvetlen csatlakozása lesz a megépülő új Duna-hídhoz vezető útra.
(logsped)

További információk:2015.07.23.