Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébAz államnál marad a vasúti pályák üzemeltetése

Kapcsolódó oldal:  Az államnál marad a vasúti pályák üzemeltetése

Még zajlik a Nemzeti Vasúti Pályaműködtető Zrt. kialakítása; létrejötte után a MÁV-csoporton belül, százszázalékos állami felügyelet alatt működne - írta szombati számában a Magyar Hírlap.

A lap közlése szerint a vasúti pályahálózatot fenntartó céget a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő alapította, de a MÁV tulajdonába kerülne.

Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatója a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy az új társaság venné át a pályafenntartáshoz szükséges ingatlanvagyont, és oda kerülnének a munkavállalók is.A lap utalt rá: az Európai Unió kifogást emelt az ellen, hogy a vasúti holding része legyen a pályaműködtető cég, de ezt az elképzelést Magyarország mellett parlamenti képviselőin és vasútvállalati vezetőin keresztül Ausztria és Németország is támogatta.

Ungvári Csaba, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója a lapnak azt mondta: a tízéves stratégiában szerepel új vontatójárművek beszerzése, de jelenleg a személykocsipark megújítása az elsődleges. A program zászlóshajója a saját fejlesztésű, új InterCity-kocsi, forgalomba helyezésének hatósági engedélyeztetése jelenleg zajlik. (logsped)

2014.05.17.