Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  5 tengelyen - biztos kézzel döntő október 3-án

Az 5 tengelyen - biztos kézzel elődöntőkön kiderült, ki az a 10 legügyesebb kamionos versenyző, aki indulhat október 3-án az 1 millió forintos fődíjért.

Az idei döntő végkimenetele igazán érdekes lehet, hiszen a 2013-as és 2014-es megmérettetés nyertesei is bekerültek a legjobbak közé, de kezdő sofőrök is esélyesek lehetnek a győzelemre.

Megkezdődött a visszaszámlálás! Már csak 8 nap és kiderül, ki viheti haza a nettó 1 millió forintos fődíjat a Zsámbékon induló 5 tengelyen – biztos kézzel! közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai megmérettetésen, amelyet a NiT Hungary, azaz a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága szervez. Az előselejtező és az elődöntők sikeresen zárultak, ugyanis megduplázva a tavalyi jelentkezők számát, idén 236 regisztrálóból került ki a 10 legjobb, dobogóra esélyes versenyző.

Izgalmasnak ígérkezik az október 3-i döntő, hiszen nemcsak az elmúlt évek nyertesei jutottak be a legjobbak közé, de pályakezdők is indulnak a nagy kamionos versenyen.„Már tavaly is jelentkezni szerettem volna a versenyre, de nem rendelkeztem a megfelelő jogosítvánnyal. Még csak pár hónapja kezdtem kamionsofőrként dolgozni, de bízom benne, hogy a tapasztaltabb kollegáimmal szemben is van esélyem a győzelemre” - mondta Lestár Bálint bizakodva, aki az elődöntőn vezetett életében először nyerges járműszerelvényt, mégis kiváló eredményt ért el.

Többen már harmadik alkalommal hajtanak a hatalmas szakmai elismeréssel járó címért, hogy ők lehessenek Magyarország legjobb kamionsofőrjei.

„Óriási kihívás harmadjára megmérettetni magam a legjobbakkal, de magabiztos vagyok. Ha tavaly sikerült megnyernem, remélem idén is a dobogó tetejére állhatok” - mondta Szalai Gábor, a 2014-es év nyertese.

A látványos döntővel egybekötött ingyenes családi napon kicsiknek és nagyoknak szóló színes programokkal várják a szervezők az érdeklődőket, hogy élőben követhessék az év kamionos versenyét.
(logsped)

2015.09.26.