Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb2013 nyarán már megújult állomások is fogadnak a Balatonon

Kapcsolódó oldal:  2013 nyarán már megújult állomások is fogadnak a Balatonon

Közel hétszázmillió forint uniós, illetve állami támogatással több tóparti települést érintő közösségi közlekedési fejlesztés kezdődött meg a Balatonnál. (MTI)

A Közösségi közlekedés fejlesztése a Balaton térségében című nyertes pályázatnak köszönhetően MÁV-épületek és környező közterületek újulnak meg, buszmegállókat, buszfordítókat építenek, valamint a régió nagyobb vasút- és hajóállomásain egységes utas-tájékoztató rendszer segíti majd a közlekedők eligazodását. A projekt kedvezményezettjei a Balatoni Integrációs Kft., a MÁV Zrt., Siófok és Balatonmáriafürdő önkormányzata, valamint a Balatoni Hajózási Zrt.

Hirdetés Konzorciumi formában a fejlesztéseket egységes koncepció szerint valósítják meg; a 677 millió forint pályázati forrásból többek között rekonstruálják a vasútállomásokat Balatonszentgyörgyön és Balatonmáriafürdőn, továbbá megújul Fonyód állomásának peronrendszere.

Az épületek felújításakor a belső terek is modern arculatot kapnak, akadálymentesítik az épületeket, és több parkolóba térfigyelő kamerákat helyeznek ki. Balatonszentgyörgyön a vasúti csomópont mellett buszmegállót alakítanak ki, és hat másik települést is érintő utas-tájékoztató rendszert építenek ki.

A tízszázalékos önerőt igénylő projekt megvalósítása Siófokon és Balatonmáriafürdőn kezdődött meg. Siófokon a fejlesztések elsősorban az autóbusszal közlekedőket érintik. Számos megállót korszerűsítenek, több buszfordulót, buszöblöt alakítanak ki, illetve utas-tájékoztatási rendszereket építenek ki, és az utasokat interaktív táblák is segítik majd a tájékozódásban. Balatonmáriafürdőn a vasút- és buszállomás teljes környezete megújul. A projekt érinti a hajózást is: a menetrendszerinti hajóval közlekedők számára Siófokon, Fonyódon, Balatonfüreden, Tihanyban és Badacsonyban építenek ki korszerű utas-tájékoztatási rendszert. (logsped)

2013.09.18.